Home Classes Продужени боравак

 

Савремени начин живота све већем броју родитеља намеће потребу збрињавања њиховог дјетета до доласка с радног мјеста. Самосталан повратак кући након наставе, те боравак

ученика код куће без присуства родитеља ученика излаже многим опасностима. Ове чињенице школи као васпитно-образовној институцији дају нову димензију. Школа не само да треба водити бригу о ученику током радног времена родитеља, она треба организовати план и програм рада ученика током боравка у школи.

Продужени боравак је модел системског и структурног рјешавања осмосатног боравка ученика у школи. Овакав начин организације рада у школи захтјева од запослених додатни напор, али истовремено отвара могућност студиознијег дјеловања у правцу правилног васпитања и развоја ученика у квалитетну, социјализовану и друштвено корисну особу способну да у будућности дјелује у правцу остварења како личне, тако и друштвене користи.

 

Школска 2017/2018 година је четврта година рада нашег продуженог боравка. Од самог почетка рада поставили смо високе циљеве, а све већи број задовољне дјеце која прије и послије наставе вријеме проводе у боравку, доказ су да истрајавамо на нашем путу и испуњавамо постављене циљеве.У боравку је пуно игре, смијеха, забаве,дружења, али и учења и стицања различитих вјештина кроз игру и забаву. Дјеца заједно уче, раде задаћу, доручкују и ручају, плешу и пјевају, бораве на свјежем ваздуху, баве се спортом и још много тога….Да је рад нашег боравка успјешан потврдио нам је и Републички педагошки завод када су наши учитељи позвани да на семинарима о раду продуженог боравка представе рад управо нашег боравка као примјер добре праксе, а такође и Центар за образовне иницијативе Step by Step који је у два наврата наградио једну од наших учитељица, Драгану Арсић, за наставну праксу коју је реализовала управо у продуженом боравку наше школе.

Тренутно, у продуженом боравку школе борави више од 100 ученика подијељених у четири групе. Са њима ради 5 професора разредне наставе, а радно вријеме боравка је од 6.30 до 18.00 и усклађено је са потребама запослених родитеља чија дјеца проводе вријеме у боравку прије и послије наставе.

  • Start Date 15. јуна 2016.
  • Years Old 1-5 разреда
  • Class Size 25
  • Class Duration 06:30 am - 06:00 pm
  • Доручак
  • Class Staff 5 учитеља, 4 групе
КМ65 мјесечно
Register Today!